Poradna - Cirhóza

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Nemocná játra

Jak a čím nejlépe uzdravovat jaterní cirhozu?

Odpovědi na otázku

Léky , úprava jídelníčku lekařka pomoc
Poraďte se se svým lékařem.
změna jídelníčku, nepít alkohol
úprava jídelníčku a dieta ....
K přestavbě jater při rozvoji cirhózy dochází dlouhodobě a postupně. U většiny se však obtíže časem objeví. Zpočátku můžete na sobě pozorovat jen občasné trávící potíže jako nadýmání, nepříjemné pocity v nadbřišku, nevolnost, nechutenství, pocity slabosti a únavy. Jako varovný příznak cirhózy si můžete objevit i žloutnutí očního bělma.
dieta a spolupráce s lékařem, žádný alkohol
Léky , úprava jídelníčku.
Jaterní cirhóza je difuzní chronické (obvykle progredující) onemocnění, u něhož dochází k úplné dezorganizaci lobulární a vaskulární architektury jater.dbat na správnu dietu
Změna jídelníčku, oživání léků, zákaz alkoholu
Ostropestřec je na játra vynikající.Můžu doporučit.O zákazu alkoholu asi ani psát nemusím. Ani čokoláda,káva není moc dobré používat.
dieta a ostropetřec je super,,pij ho dle návodu a pravidelně
Jak je vidět, má cirhóza mnoho nebezpečných komplikací. Jak jste si jistě povšimli, jejich léčba nijak neřeší cirhózu samotnou. Cirhóza totiž žádnými léky nebo běžnými postupy léčitelná není. Je zde jen jedna možnost- transplantace jater. U nás není čekací doba až tak dlouhá, ale pokud chce být člověk-alkoholik dán na seznam čekatelů na nová játra, musí 1 rok abstinovat, což si lékaři během onoho roku kontrolují pomocí laboratorních testů. Nejlepší způsob, jak k cirhóze přistupovat, je vůbec se k ní nepropracovat, viz. prevence.
Je důležité udržovat si normální hmotnost. Jaterní dieta se tak vlastně svým složením velmi blíží běžné racionální stravě zaměřené na udržení hmotnosti a na prevenci civilizačních onemocnění.
Záleží na její příčině. V játrech se metabolizují živiny i cizorodé látky. Proto je při postižení jater dbát na správnou dietu, obezřetnost při užívání léků a abstinenci.